TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT : UNTUK TERIMA OTP 

TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT : UNTUK TERIMA OTP 
Share Artikel Ini Di Media Sosial

TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT : UNTUK TERIMA OTP

Tahukah anda cara tukar no telefon Aeon Kredit? Kemaskini no telefon ini sangat lah penting kerana semua transaksi dalam talian memerlukan pengesahan nombor OTP yang akan di hantar ke no telefon pengguna di setiap kali membuat transaksi. di sini kami kongsikan cara kemaskini no telefon untuk panduan anda.

APA ITU AEON CREDIT?

  • AEON Credit Service Berhad telah ditubuhkan pada 6 Disember 1996 dan telah ditukar menjadi sebuah syarikat awam berhad pada 9 Februari 2007 dan telah disenaraikan di Pasaran Utama di Bursa Malaysia Securities Berhad pada 12 Disember 2007.
  • AEON Credit memulakan operasi pada tahun 1997 dengan menyediakan Skim Pembayaran Mudah untuk pembelian barangan tahan lama pengguna melalui peruncit dan kedai berantai yang ditetapkan.
  • AEON Credit Service hanyalah pemberi hutang melalui kredit kad, ansuran bulanan, insurans dan pinjaman peribadi sahaja.  Pihak Aeon Credit bukanlah satu institusi bank.
  • Disebabkan itu, keuntungan syarikat dari bahagian end customer profit terletak hanya melalui faedah (interest) dari pemiutang dan terhad pada perkhidmatan yang mereka tawarkan sahaja.

CARA TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT

Pertama sekali, pastikan Anda maklumkan kepada AEON Credit jika ada sebarang perubahan maklumat, termasuklah nombor telefon terbaru.

Lepas tu, ikuti langkah-langkah dibawah ni untuk memastikan nombor terkini Anda didaftarkan dengan AEON Credit.

CARA TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT DENGAN HUBUNGI KHIDMAT PELANGGAN AEON

No telefon AEON Credit ni boleh Anda gunakan untuk pelbagai keperluan antara kemaskini, check status permohonan dan banyak lagi.

  1. Ambik telefon, tekan nombor +603-2719 9999.
  2. Bila dah connect, layan je operator dia. Dia friendly, takde la scary sangat.
  3. Bagitahu diorang yang kita nak tukar nombor telefon yang terdaftar dengan AEON.
  4. Contoh boleh cakap, “Hello, saya nak update nombor telefon saya yang terkini.”
  5. Diorang akan tanya sikit-sikit, ikut je arahan diorang. Tak susah pun.
  6. Confirmkan identiti kita, pastu diorang akan guide step by step.
  7. Bila dah dapat operator, bagitahu la nombor telefon yang baru. Ingat, pastikan betul-betul Anda cakap betul nombor.
  8. Diorang pun boleh tanya sekali untuk pastikan semuanya ok.
  9. Operator akan confirmkan semula nombor baru yang Anda bagi.
  10. Bila dah ok, tu je. Selesai.

CARA TUKAR NO TELEFON AEON CREDIT DI CAWANGAN

  1. Pertama sekali, pi la cawangan AEON terdekat. Jangan lupa bawa IC, sebab diorang nak verify identiti kita.
  2. Masuk je cawangan, terus cari kaunter Customer Service.
  3. Kena la beratur sikit, biasalah tu.
  4. Bila dah depan operator, senyum sikit. Bagitahu diorang kita nak tukar nombor telefon yang terdaftar dengan AEON.
  5. Contoh cakap bolehlah, “Hi, saya nak kemaskini nombor telefon saya.”
  6. Diorang akan tanya nombor telefon yang baru.
  7. Operator akan check maklumat kita dan bagi pengesahan.
  8. Kalau ada apa-apa yang tak kena, diorang akan bagitahu.
  9. Bila dah settle, terima kasih je lah.

Pastikan Anda kemaskini maklumat seperti alamat dan nombor telefon terkini di AEON Credit.

Baca Juga :

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *