Jana Pendapatan Dengan Shopee Affiliate Program (Tanpa Modal)

Share Artikel Ini Di Media Sosial

Jana Pendapatan Dengan Shopee Affiliate Program (Tanpa Modal)

 

Tahukah, anda mampu Jana Pendapatan Dengan Shopee Affiliate Program tanpa perlu jual barang. Program ini memerlukan anda untuk promote apa sahaja barangan yang dijual di shopee melalui affiliate link khas yang anda akan gunakan untuk dipromosikan samaada di blog, website, facebook dan sebagainya.

Jom saya terangkan sedikit mengenai program affiliate shopee ini dan cara mendaftar.

Shopee telah menggunakan platform Involve Asia,dalam membentuk program affiliate ini.

 

Apakah Involve Asia?

Ia mereupakan salah satu website/platform atau agensi yang digunakan oleh sesebuah company atau syarikat dalam memasarkan produk mereka melalui cara affiliate.

Bukan shj shopee, malah banyak lagi syarikat lain yang menggunakan perkhidmatan ini antaranya Lazada, Alibaba, Watson, Citibank dan banyak lagi.

 

Bagaimana Shopee Affiliate Berfungsi dengan Involve Asia?

Shopee menerusi laman web Involve Asia akan menyediakan link dimana anda perlu masukan samaada produk atau link store ke dalam system mereka dan ianya akan ditukarkan dalam bentuk “Link”

Link Affiliate yang anda dapat tadi bolehlah diletakan di dalam blog, website, facebook atau mana2 medium yang anda inginkan dan promosikan

Contohnya, selepasd anda berkaya mendaftar melalui Involve Asia (Di bawah nanti saya akan tunjukan cara daftar), Anda terus pergi ke bahagian ‘Advertiser directory’ dan masukan ruangan carian dgn nama ‘Shopee’ dan akan keluar disitu. Anda dapat lihat jumlah komisen yang diberikan 7%……

Seterusnya klik pada bahagian ‘generate link’ untuk menghasilkan Link Affiliate untuk produk yang akan anda promosikan.

Selepas itu, Pilih ‘Property’ iaitu website/blog/fb atau lain-lain medium yang anda daftar dengan Involve Asia untuk anda letakakn Link Affiliate ini nanti.

Seterusnya di ruangan URL, masukan link produk yang terdapat di laman web Shopee dan copy address link tersebut, dan masukan di ruangan URL itu.

 

 

Setelah itu, tekan ‘generate’ dan akan terhasillah Link untuk anda copy dan paste pada mana-mana medium yang anda gunakan untuk promosikan produk ini.

 

Bagaimana Daftar & Sertai Program Ini?

Pertama sekali, anda perlu daftar di website Involve Asia

 

Klik ‘Sign Up’

Selepas itu, masukan segala informasi ‘Property’ anda iaitu samaada blog,website,Instagram, atau platform lain yang anda akan gunakan untuk promosikan Link Affiliate nanti.

Serta masukan info-info lain yang dikehendaki.

Setelah itu, pihak Involve Asia akan review informasi anda sebelum mengaktifkan akaun anda.

 

Proses review akan mengambil masa sehari atau lebih.

Semoga dengan perkongsian ini akan membantu anda menjana pendapatan sampingan.

 

 

Baca Juga

Ibadah Qurban

Semak CCRIS Online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *