Cara Daftar TikTok Affiliate (Follower Bawah 1000)

Cara Daftar TikTok Affiliate (Follower Bawah 1000)
Share Artikel Ini Di Media Sosial

Cara Daftar TikTok Affiliate Follower Bawah 1000

Cara Daftar TikTok Affiliate untuk follower bawah 1000. Tahu tak korang boleh menjana pendapatan sampingan dengan menjadi affiliate di TikTok. Kalau dulu, TikTok dikenali sebagai platform tempat orang berhibur dan mempamerkan bakat tetapi sekarang korang dah boleh berniaga seterusnya menjana pendapatan.

 

TikTok memperkenalkan feature terbaru iaitu TikTok Shop, platform terbaik untuk pengguna membeli pelbagai barangan, di samping turut memberikan lebih banyak peluang kepada peniaga untuk membuat pengiklanan serta menjana trafik. Tetapi bagaimana pula mereka yang tak ada produk untuk dijual? Jangan risau, untuk mereka yang tidak ada kedai di TikTok boleh bantu peniaga lain mempromosikan barangan dan dapatkan komisen dengan menjadi affiliate.

 

Namun begitu anda mesti mempunyai follower melebihi 1000 orang terlebih dahulu untuk melayakkan anda untuk mendaftar sbagai affiliate di TikTok.

 

Baca Juga : Jana Pendapatan Dengan Tananam Serai

Berikut dikongsikan cara daftar TikTok Affiliate untuk follower bawah 1000 untuk panduan mereka yang ingin jana pendapatan tanpa perlu modal.

 

  • Masuk ke google kemudian taip TikTok seller center
  • Klik pada TikTok shop
  • Create akaun TikTok shop anda terlebih dahulu
  • Masukkan semua detail yang diperlukan
  • Klik submit
  • Klik pada Individual
  • Masukkan TikTok shop name (Nama Kedai Anda)
  • Tekan continue
  • Masukkan gambar Ic
  • Klik Done
  • Masuk ke page baru dekat sebelah kiri klik ikon orang
  • Kemudian klik linked TikTok accounts
  • Klik dekat marketing accounts
  • Klik link
  • Lepastu masukkan akaun TikTok anda
  • Tekan next
  • Tekan send invitation
  • Buka akaun TikTok anda
  • Masuk Inbox
  • Klik monetization
  • Klik accept request
  • Klik link account
  • Dah selesai pendaftaran seterusnya ikuti langkah berikut untuk terus menggunkan TikTok Affiliate

 

 

Cara Guna TikTok Affiliate Follower Bawah 1000

Berikut cara guna TikTok Affiliate adalah seperti berikut:

Setelah selesai linked akaun masuk dekat profile

  • Klik TikTok shop
  • Klik get started
  • Add Affiliate product
  • Masukkan produk yang ingin dijual

*Nota Masukkan nama sama seperti dalam ic yang digunakan untuk akaun bank anda.

  • Setelah masukkan produk yang nak dijual klik refresh dah siap semua produk yang anda masukkan akan ada pada profil anda.

 

Baca Juga : Semakan Daftar Pemilih / Pengundi SPR Online 2022

 

Cara Request Sample Produk Percuma Dari Seller

Anda juga boleh Request produk yang anda minat dari para penjual atau seller yang ada dalam tiktok shop. Jika permohonan sample anda diluluskan oleh penjual, anda akan mendapat sample tersebut secara percuma kemudian hanya perlu mengikuti syarat yang telah ditetapkan oleh penjual tersebut.

 

Request details:

  • Awaiting Approval (Seller will respond in 3 days)
  • Request approved by seller
  • Shipping sample
  • Video or Live posted

 

Untuk pastikan orang nak beli produk tu kena lah hasilkan video yang menarik. Nak promosikan barang affiliate pun banyak pantang larang TikTok harus dipatuhi.

 

Kalau post video yang tak ada produk sebagai konten tapi masukkan link affiliate juga dikira menyalahi undang-undang.

 

Cara Buat Akaun TikTok Shop

Cara membuat akaun TikTok shop cukup mudah dilakukan meskipun melalui hp

 

Sebagai salah satu syarat paling penting untuk melakukan program TikTok affiliate, berikut informasi cara membuat akun TikTok shop yang boleh anda cuba.

 

  • Klik atau ketikkan url berikut pada browser kamu, seller-id.tiktok.com/account/welcome
  • Pilih Sign up with TikTok account
  • Pastikan kamu sudah masuk ke akaun, jika belum silakan login terlebih dahulu
  • Tentukan salah satu metode yang diinginkan
  • Setelah berhasil masuk, kamu akan diminta menyetujui beberapa hal untuk Authorize TikTok Shop
  • Setelah memberi izin semua poin, tekan Authorized
  • Ketikkan alamat email dan nomor telefon untuk melakukan verifikasi, kemudian tekan next
  • Masukkan informasi mengenai bisnes kamu, iaitu alamat kedai, jenis bisnes, nama kedai, alamat gudang/kedai, nama kontak, nomor telefon, dan gudang pengembalian
  • Tandakan pernyataan terakhir pada halaman informasi dasar
  • Setelah data berhasil dimasukkan, kamu perlu melakukan verifikasi menggunakan data IC. Pada tahap ini pastikan kamu telah menyiapkan IC untuk melakukan selfie sambil memegang IC
  • Masukkan data terkait yang diperlukan
  • Tekan simpan
  • Proses pendaftaran selesai, kamu perlu menunggu email balasan dari TikTok

 

Maklumat Lanjut & Pertanyaan

Untuk maklumat lanjut berkaitan Cara Daftar TikTok Affiliate Follower Bawah 1000 atau sebarang pertanyaan berkaitan Cara Daftar TikTok Affiliate Follower Bawah 1000 anda boleh layari https://seller-my.tiktok.com/

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *